Left menu

Datu privātuma politika

Mēs novērtējam jūsu interesi par mūsu uzņēmumu un vēlamies, lai, apmeklējot mūsu tīmekļa vietni, jūs justos droši attiecībā uz jūsu personas datu aizsardzību. It sevišķi mēs ievērojam Eiropas Savienības Vispārīgās datu aizsardzības regulas (“VDAR”) jaunās prasības.

SIA “BERLIN-CHEMIE/MENARINI BALTIC”, reģ. Nr. 4000338671, juridiskā adrese Bauskas iela 58A, Rīga, LV-1004, Latvija,  ir pārzinis attiecībā uz jūsu datu apstrādi tīmekļa vietnē www.berlin-chemie.lv (turpmāk: "tīmekļa vietne"). Papildu informācijai par pārzini lūdzam skatīt informāciju . Jūs varat sazināties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu pēc šādas adreses: A. Menarini Research & Business Service GmbH, Datenschutzbeauftragter, Glienicker Weg 125, 12489 Berlīne, vai nosūtīt e-pastu uz: dpo.latvia@berlin-chemie.com.

Mēs izturamies ļoti nopietni pret jūsu personas datu aizsardzību. Personas dati ir visi dati, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisku personu, piemēram, vārds, adrese un e-pasta adrese. Kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļa vietni, mēs iegūstam personas datus, ko apstrādājam saskaņā ar spēkā esošajiem datu privātuma aizsardzības noteikumiem. Mēs nepubliskojam šos datus un nepārsūtām tos trešajām personām, nesaņemot piekrišanu.

Mēs glabājam jūsu datus tikai tik ilgi, cik tas nepieciešams mūsu tīmekļa vietnes darbībai un ar to saistīto pakalpojumu izpildei, vai tik ilgi, kamēr mums ir juridisks pienākums glabāt jūsu datus.

Ar šo datu privātuma politiku mēs vēlamies informēt jūs par to, kādus datus mēs iegūstam, kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļa vietni, un kā šie dati tiek izmantoti.

Šis tiešsaistes piedāvājums neattiecas uz bērniem, vecumā līdz 16 gadiem.

Kādus datus mēs apstrādājam, kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļa vietni

Ja mūsu tīmekļa vietne tiek izmantota tikai informācijas nolūkos un jums nav nepieciešams reģistrēties vai citādi sniegt mums informāciju, mēs apstrādājam tikai tos personas datus, ko jūsu pārlūkprogramma nosūta uz mūsu serveri. Ja jūs vēlaties aplūkot mūsu tīmekļa vietni, mēs iegūstam šādus datus, kas ir tehniski nepieciešami, lai jūs varētu aplūkot mūsu tīmekļa vietni un nodrošinātu tīmekļa vietnes stabilitāti un drošību (tiesiskais pamats ir VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts):

  • IP adrese
  • Apmeklējuma datums un laiks
  • Laika zonas atšķirība no Griničas laika (GMT)
  • Pieprasījuma saturs (konkrēta vietne)
  • Piekļuves statuss /HTTP statusa kods
  • Katrā gadījumā pārsūtīto datu apjoms
  • Tīmekļa vietne, no kuras veikts pieprasījums
  • Pārlūkprogramma
  • Operētājsistēma un tās saskarne
  • Pārlūkprogrammas programmatūras valoda un versija

Šie dati tiek glabāti 7 dienas, un pēc tam tie tiek automātiski dzēsti.

Sīkdatņu izmantošana

Pamatojoties uz VDAR 6. panta pirmās daļas  (f) punktu, mēs savā tīmekļa vietnē izmantojam “sīkdatnes” tīmekļa vietnes optimizēšanai. Sīkdatnes ir mazas teksta datnes, ko jūsu pārlūkprogramma rada automātiski, un tās tiek saglabātas jūsu ierīcē (piemēram, klēpjdatorā, planšetē, viedtālrunī), kad jūs apmeklējat mūsu tīmekļa vietni. Informācija, kas rodas sakarā ar savienojumu ar konkrēto izmantoto ierīci, saglabājas sīkdatnē. Tas nenozīmē, ka mēs spējam jūs tieši identificēt. Sīkdatņu izmantošana ir paredzēta, lai padarītu mūsu pakalpojumus jums labāk baudāmus. Mēs izmantojam, piemēram, sesijas sīkdatnes, lai atpazītu to, ka jūs jau esat apmeklējis atsevišķas lapas mūsu tīmekļa vietnē. Šādas sīkdatnes tiek automātiski izdzēstas pēc tam, kad jūs izejat no mūsu tīmekļa vietnes.

Lietotāju ērtībai mēs izmantojam arī pagaidu sīkdatnes, kas tiek saglabātas jūsu ierīcē uz konkrēti noteiktu laiku. Ja jūs atkārtoti apmeklējat mūsu tīmekļa vietni, lai izmantotu mūsu pakalpojumus, mēs uzreiz atpazīstam, ka jūs jau esat apmeklējis mūsu tīmekļa vietni, un to, kādus ierakstus jūs esat veicis un kādus iestatījumus izvēlējies, lai jums nebūtu viss jāievada atkārtoti.

Turklāt mēs izmantojam sīkdatnes, lai statistiski dokumentētu un analizētu mūsu tīmekļa vietnes izmantošanu nolūkā optimizēt mūsu pakalpojumus jums un demonstrēt īpaši jums piemeklētu informāciju. Šīs sīkdatnes ļauj mums atpazīt atkārtotus apmeklētājus, kuri jau ir apmeklējuši mūsu tīmekļa vietni. Šīs sīkdatnes tiek automātiski izdzēstas pēc noteikta laika. 

Vairums pārlūkprogrammu automātiski pieņem sīkdatnes. Jūs varat koriģēt savas pārlūkprogrammas iestatījumus tā, lai jūsu ierīcē netiek saglabātas sīkdatnes, vai katru reizi pirms sīkdatnes iestatīšanas jūsu ierīcē parādās paziņojums. Tomēr pilnīga sīkdatņu deaktivēšana var novest pie tā, ka jūs nevarēsiet izmantot visas mūsu tīmekļa vietnes funkcijas pilnā apjomā.

Datu apstrāde sazināšanās laikā

Jūs varat uzdot jautājumu par mūsu produktiem un pakalpojumiem, izmantojot mūsu saziņas formu, sniedzot vismaz šādu informāciju: jūsu vārds, uzvārds un/vai e-pasta adrese un jūsu pieprasījums. Saziņas formas izmantošana ir brīvprātīga.

Ja jūs sazināties ar mums pa e-pastu, mēs saglabājam jūsu sniegto informāciju (piemēram, jūsu e-pasta adresi, iespējams, jūsu vārdu un tālruņa numuru), lai varētu atbildēt uz jūsu jautājumiem.

Mēs saglabājam jūsu sniegto informāciju saziņai, lai mums būtu iespējams sazināties ar jums (tiesiskais pamats ir VDAR 6. panta pirmās daļas  (f) punkts).

Ja jūs sniedzat mums informāciju par mūsu medikamentu iespējamām blaknēm, mums saskaņā ar likumu jāapstrādā un jāsaglabā šī informācija (tiesiskais pamats ir VDAR 9. panta otrās daļas (i) punkts).

Šajā kontekstā iegūtos datus mēs dzēšam, kad to glabāšana vairs nav nepieciešama, vai ierobežojam apstrādi saskaņā ar likumā noteiktajām datu uzglabāšanas prasībām.

Google (Universal) Analytics

Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantots Google (Universal) Analytics, tīmekļa analīzes pakalpojums, ko nodrošina Google Inc. ar juridisko adresi 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ASV. Mēs izmantojam Google (Universal) Analytics, lai spētu analizēt un regulāri pilnveidot mūsu tīmekļa vietnes izmantošanu. Statistikas iegūšana ļauj mums uzlabot savus pakalpojumus un padarīt tos interesantākus jums kā lietotājam. Izņēmuma gadījumos, kad personas dati tiek nosūtīti uz ASV, Google ievēro ES-ASV Privātuma Vairogu, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. Google (Universal) Analytics izmantošanas tiesiskais pamats ir VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts.

Google (Universal) Analytics izmanto tādas tehnikas kā sīkdatnes – teksta datnes, kas tiek saglabātas jūsu datorā un ļauj analizēt to, kā jūs izmantojat mūsu tīmekļa vietni. Informācija par to, kā jūs izmantojat šo tīmekļa vietni, parasti tiek pārsūtīta uz Google serveri ASV un tur glabāta. Tomēr, kad IP adrese šajā tīmekļa vietnē tiek anonimizēta, tad pirms pārsūtīšanas starp Eiropas Savienības dalībvalstīm vai citiem Eiropas Ekonomikas Zonas konvencijas parakstītājiem, tā tiek saīsināta. Tikai izņēmuma gadījumos pilna IP adrese tiek pārsūtīta uz Google serveri ASV un tur saīsināta. Anonimizētā IP adrese, ko pārsūta jūsu pārlūkprogramma Google Analytics ietvaros, netiek apvienota ar citiem Google datiem.

Jūs varat arī liegt sīkdatņu ģenerēto datu par to, kā jūs izmantojat tīmekļa vietni (ieskaitot jūsu IP adresi), iegūšanu un nosūtīšanu Google, un datu apstrādi, ko veic Google, lejupielādējot un uzstādot pārlūkprogrammas spraudni, kas pieejams pēc šādas saites: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Kā alternatīvu pārlūkprogrammas spraudnim jūs varat noklikšķināt uz šīs saites , lai turpmāk liegtu Google Analytics iegūt datus no šīs tīmekļa vietnes. Tad atteikšanās sīkdatne tiks saglabāta jūsu gala ierīcē. Ja jūs izdzēsīsiet jūsu sīkdatnes, jums būs atkal jāklikšķina uz saites .

Google Tag pārvaldnieks

Šajā tīmekļa vietnē tiek izmantots Google Tag pārvaldnieks. Google Tag pārvaldnieks ir Google Inc. risinājums, ar kura palīdzību uzņēmumi pārvalda savas tīmekļa vietnes birkas caur saskarni. Google Tag pārvaldnieka rīks neizmanto sīkdatnes un neiegūst personas datus. Šis rīks nodrošina citu birku ierosināšanu, un tās savukārt var iegūt datus. Google Tag pārvaldnieks nepiekļūst šiem datiem. Ja deaktivēšana ir veikta domēna vai sīkdatņu līmenī, tas saglabājas attiecībā uz visām Google Tag pārvaldnieka ieviestām sekošanas birkām.

Google DoubleClick

Google DoubleClick ir pakalpojums, ko nodrošina Google Inc. Google DoubleClick izmanto sīkdatnes, lai parādītu ar jūsu interesēm saistītas reklāmas. Tiesiskais pamats tam ir VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts.

Piemēram, sīkdatnes iegūst datus, kas norāda, kādi mūsu produkti jūs interesē. Uz šīs informācijas pamata mēs varam jums demonstrēt trešo personu tīmekļa vietņu piedāvājumus, kas izstrādāti, lai atbilstu jūsu interesēm, uz ko norāda jūsu iepriekšējā lietotāja uzvedība. Jūsu kā lietotāja uzvedības datu iegūšana un izvērtēšana notiek anonīmi, un tā nedod mums iespēju jūs identificēt. It sevišķi šī informācija netiek apvienota ar jūsu personas datiem.

Sīkdatne tiek automātiski izdzēsta pēc 30 dienām.

Turklāt jūs varat mainīt savus iestatījumus ar jūsu interesēm saistītu reklāmu demonstrēšanai ar Google reklāmas iestatījumu pārvaldnieka palīdzību. Informācija par to ir atrodama šeit: https://www.google.com/settings/ads/onweb.

Papildu informācija un datu privātuma noteikumi saistībā ar reklāmām un Google ir atrodami Google datu privātuma politikā un Google lietošanas noteikumos: http://www.google.com/policies/technologies/ads/.

Google AdWords

Mēs izmantojam Google AdWords un pāriešanas izsekošanu, lai izvērtētu atsevišķu reklāmu, piedāvājumu un funkciju lietderību. Šajā nolūkā sīkdatne tiek izvietota, tiklīdz jūs uzklikšķināt uz Google reklāmas. Šī sīkdatne nav domāta personas identificēšanai, tā paredzēta, lai ļautu mums pārliecināties, vai jūs atgriežaties tīmekļa vietnē ar konkrēto piedāvājumu sīkdatnes darbības laikā, kas ir 30 dienas.

Katram AdWords klientam tiek piešķirta atšķirīga sīkdatne. Tādējādi AdWords klientiem nav iespējams izsekot sīkdatnes, izmantojot tīmekļa vietni. Ar pāriešanas sīkdatni iegūtā informācija tiek izmantota pāriešanas statistikas apkopošanai AdWords klientiem, kuri pieteikušies pāriešanas izsekošanai. Mēs noskaidrojam kopējo lietotāju skaitu, kuri ir noklikšķinājuši uz reklāmas un tikuši novirzīti uz tīmekļa vietni ar pāriešanas izsekošanas birkas palīdzību.

Jūs varat pastāvīgi deaktivēt Google pāriešanas sīkdatnes saglabāšanu, mainot iestatījumus savas pārlūkprogrammas programmatūrā.

Jūsu datu apstrādes tiesiskais pamats ir VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts.

Papildu informāciju par datu aizsardzību Google skatīt šeit: http://www.google.com/intl/de/policies/privacy un https://services.google.com/sitestats/en.html. Vai arī jūs varat apmeklēt Network Advertising Initiative (NAI) tīmekļa vietni http://www.networkadvertising.org. Google ievēro ES-ASV Privātuma Vairogu, https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework .

YouTube spraudņu izmantošana

Lai spētu jums demonstrēt video, citu skaitā mēs izmantojam arī pakalpojumu sniedzēju You Tube. YouTube vada uzņēmums YouTube LLC ar galvenā biroja adresi 901 Cherry Avenue, San Bruno, CA 94066, ASV. YouTube pārstāv Google Inc. YouTube spraudņu izmantošanas tiesiskais pamats ir VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts. 

Savā tīmekļa vietnē mēs izmantojam pakalpojumu sniedzēja YouTube spraudņus. Kad jūs uzklikšķināt uz šī spraudņa, notiek savienojums ar YouTube serveriem, un spraudnis tiek parādīts ekrānā. Tas nosūta informāciju YouTube serverim, ka jūs esat apmeklējis mūsu tīmekļa vietni. Ja jūs piereģistrējaties kā YouTube biedrs, YouTube sasaista šo informāciju ar jūsu personīgo lietotāja kontu. Ja, piemēram, klikšķinot uz video starta pogas, tiek izmantots spraudnis, tad arī šī informācija tiek sasaistīta ar jūsu lietotāja kontu. Jūs varat liegt šīs informācijas sasaistīšanu, izrakstoties no YouTube lietotāja konta un citiem YouTube LLC un Google Inc. lietotāja kontiem un izdzēšot šo uzņēmumu attiecīgās sīkdatnes pirms mūsu tīmekļa vietnes izmantošanas.

Papildu informācija par datu apstrādi un paziņojumiem par YouTube (Google) datu privātuma aizsardzību ir atrodama šeit: www.google.de/intl/de/policies/privacy/ External Link .

Personas datu saņēmēji un datu nodošana uz trešajām valstīm

Nelabvēlīgi notikumi

Ja mums kļūst zināms par iespējamajām negatīvajām reakcijām attiecībā uz kādu no mūsu produktiem, tad saskaņā ar likuma prasībām mums ir pienākums dokumentēt un sniegt attiecīgo informāciju, tai skaitā personīgo informāciju, iestādēm visā pasaulē, kā arī, kur nepieciešams papildus izvērtēšanai, sazināties ar ziņojumu iesniedzējiem.

Tiesību īstenošana

Lai īstenotu un/vai aizsargātu mūsu tiesības vai trešo personu tiesības attiecībā pret šo tiesību turētājiem, konsultantiem un iestādēm.

Datu apstrādes ārējie pakalpojumu sniedzēji

Mēs izmantojam pakalpojumu sniedzējus, kuri sniedz mums atbalstu mūsu pakalpojumu izpildē. Šie pakalpojumu sniedzēji veic jūsu datu apstrādi mūsu vārdā, saskaņā ar mūsu norādījumiem un mūsu uzraudzībā tikai šajā privātuma politikā aprakstītajos nolūkos. Šie pakalpojumu sniedzēji var atrasties arī ārpus ES (piemēram, Google Ireland pakalpojums "G Suite"). Mēs veiksim visus nepieciešamos pasākumus, lai garantētu jūsu sniegto datu atbilstošu aizsardzību saskaņā ar Eiropas Savienības datu aizsardzības likumu prasībām. Ja jūsu dati tiks nodoti valstīm ārpus EEZ reģiona, mēs garantēsim atbilstošu datu aizsardzības līmeni ar atbilstošām garantijām, piemēram, tā dēvētajām datu aizsardzības standartklauzulām, ko nosaka ES Komisija, ES adekvātuma lēmumu vai tā saukto ES-ASV Privātuma Vairogu.

Datu drošība

Mēs izmantojam tehniskos un organizatoriskos drošības pasākumus, lai aizsargātu jūsu personas datus pret nelikumīgu izmantošanu, nozaudēšanu vai iznīcināšanu, vai pret neautorizētu personu piekļuvi. Mūsu drošības pasākumi atbilst pašreizējiem standartiem.

Jūsu tiesības un kontaktinformācija

Vispārīgās tiesības

Jūs varat pieprasīt informāciju par datiem, kas saglabāti saistībā ar jums, tāpat jums ir tiesības saņemt datus, ko esat iesniedzis, vispārpieņemtā, mašīnlasāmā formātā. Turklāt pamatotos  gadījumos jūs varat pieprasīt arī jūsu datu dzēšanu, labošanu vai apstrādes ierobežošanu. Ja jūsu personas dati tiek nodoti uz valsti ārpus ES, kas nenodrošina atbilstošu aizsardzību, jūs varat pieprasīt līguma vai citas garantijas kopiju, ar ko noteikta personas datu atbilstoša aizsardzība.

Tiesības iebilst

Turklāt, ja mēs apstrādājam jūsu personas datus, pamatojoties uz mūsu leģitīmajām interesēm (ja  tiesiskais pamats norādīts VDAR 6. panta pirmās daļas (f) punkts), tad pamatotos gadījumos jūs varat iebilst pret personas datu apstrādi.

It sevišķi tas attiecas uz jūsu datu apstrādi analīzes un mārketinga nolūkos, ko veic Google AdWords, Google DoubleClick un Google (Universal) Analytics.

Jūsu piekrišanas atsaukšana

Ja jūs esat sniedzis piekrišanu personas datu apstrādei sakarā ar mūsu tīmekļa vietnes un ar to saistīto pakalpojumu izmantošanu, jūs jebkurā laikā varat atsaukt šo piekrišanu, un atsaukums turpmāk ir spēkā.

Kontaktinformācija

Šo tiesību īstenošanai lūdzam sazināties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu. Jūs varat sazināties ar mūsu datu aizsardzības speciālistu pēc iepriekš norādītās adreses.

 

Turklāt jebkādu bažu gadījumā jūs varat sazināties ar personas datu apstrādi uzraugošo iestādi, kas uzrauga mūsu darbību: Datu valsts inspekciju.

Datu aizsardzības politikas apstiprināšanas datums: 2018. gada 31. augusts.


MEKLĒT